Bodyharmony Kiki Kaan

Bodyharmony Kiki Kaan

Kiitos, kun avasit sivuni, tervetuloa!
Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on elämän mielekkyyden ylläpitämistä omia toimintoja ohjaamalla. Hyvinvointiin liittyvät merkityksellisesti mm. fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi sekä palautuminen/lepo ja ravinto. Hyvinvointivalmentajan kanssa on hyvä pohtia edellä mainittuja asioita.

Kehonhallinta

Kehonhallintaharjoittelu tarkoittaa eri lihasryhmien samanaikaista toimintaa. Tämäntyyppisellä harjoittelulla voit kehittää kehoasi tasapuolisesti ja käytät enemmän tuki-ja liikuntaelimistön syviä lihaksia. Kehonhallintaharjoitteet auttavat ennaltaehkäisemään ja helpottamaan jo olemassa olevia selkävaivoja.

Syvien lihasten harjoittelu sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, koska jokainen voi suorittaa liikkeet oman taitotasonsa mukaan. Kun harjoitteet liitetään yhteen kehoa huoltaviin liikkeisiin, ne sopivat erinomaisesti esim. istumatyötä tekeville ja ikääntyneille liikkujille.

Hallintaharjoitteiden tekijänä saat hyvän perustan omalle harrastuksellesi ja monipuolisen tukiharjoittelun omaa lajiasi varten. Kehonhallintaharjoitteet kehittävät tasapainoa, voimaa, lihaskoordinatiota ja keskivartalon syviä lihaksia. Ne auttavat sinua pitämään keskivartalosi kiinteässä ja jäntevässä kunnossa.

Pilatesharjoitteet ovat mitä parhainta kehonhallintaa!

Kehonhuolto

Jooga on erinomainen tapa lisätä kehon liikkuvuutta, parantaa tasapainoa ja huoltaa kehoa. Joogassa ja pilateksessa, molemmissa, hengitys ja liike nivoutuvat yhteen. Joogassa pyritään löytämään kehon ja mielen tasapaino ja oppimaan oman kehon tuntemista ja kuuntelemista. Jooga antaa myös hyvää vastapainoa suorituskeskeiseen elämään, sillä harjoituksen aikana on lupa pysähtyä ja olla tietoisesti läsnä.

Jooga- ja pilatesharjoitteet opettavat hengittämään niin, että koko keuhkokapasiteetti ja hengityslihakset ovat käytössä. Harjoitteissa hengitys on kuin silta, joka yhdistää kehon ja mielen. Säätelemällä hengitystä ja sen rytmiä, voit nostaa energiatasoja ja vaikuttaa lihaksiin, hermostoon ja tunteisiin, näin kehosi elinvoima lisääntyy. Vanhan joogaperinteen mukaan hengityksellä voi vaikuttaa keskeisiin elintoimintoihin, kuten sisäelimiin, ruoansulatukseen ja hormonitoimintaan.

Joogaharjoitteet ovat yksi parhaista keinoista huoltaa kehoa!

© Mind & Body Kiki Kaan - 2022